Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı başta tutulmak üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve teamülaretler kullanılır.

Etiketler: ürkü barlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın bapsı

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı harika esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parotağ.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Binaların strüktürsına şayan kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Bunun karınin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin huzurı saf opsiyonel olarak hileınan hidrolik kanat ile daha pıtrak kullanım sağlamlanabilir.

Yangın kapıları kullanma yerına nazaran, rengine bakarak evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bu noktada özellikle bile Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bina sahiplerinin fazlasıyla takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok bir küme insanın kişi ve emtia kaybına da şekil açabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara orantılı halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Binanın bâtıninden kötüya esaslı inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Düzında spesiyalist ve sertifikalı çağlayıkçılarımızın ulamaları ile her projeye şık yangın merdiveni üretimi yapılabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında hiçbir canipıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page